Eugenia González  presenta

LECTORANT 

Espectacle teatral d’animació a la lectura adreçat a públic adult 

i que es representa en BIBLIOTEQUES

LECTORANT, un espectacle sobre com la lectura ens transforma

Eugenia González ens presenta LECTORANT, un monòleg teatral creat per a ser representat en biblioteques i adreçat als amants dels llibres i la lectura.

LECTORANT és una comèdia sobre com la tecnologia modifica els nostres hàbits lectors i fa que "llegir com abans" sigui cada dia més difícil per a moltes persones. Amb molt d'humor, voluntat divulgativa i una energia desbordant la protagonista ens portarà de viatge a les millors pàgines de la literatura universal, a les profunditats del nostre cervell i a les avingudes lluminoses dels temps moderns.

Si creus que la tecnologia és una meravella, però a estones voldries que el mòbil desaparegués de la teva vida, et convidem a LECTORANT, un cant d'amor a la Literatura, a la lectura...i a la vida real, que espera ser viscuda en primera persona.

Text, muntatge i interpretació: Eugenia González 
Durada: 55 minuts. Espectacle en castellà i català.
Adreçat a espectadors adults, majors de 16 anys.

Vols programar "Lectorant" al teu equipament? 

Aquí tens algunes dades pràctiques

LECTORANT  és un espectacle teatral de petit format, creat especialment per a ser representat en biblioteques, adreçat als usuaris adults (+ de 16 anys) i que té com a objectiu l’animació a la lectura. L’ espectacle és un monòleg còmic amb tocs dramàtics creat i produït per Eugenia González , actriu i narradora amb més de 20 anys d’experiència treballant en teatres i biblioteques. L’obra dura uns 55 minuts, té unes necessitats tècniques mínimes, està pensada especialment per a representar-se en l’espai de les biblioteques (a la mateixa sala de lectura o bé en un auditori o sala polivalent) i és una proposta novedosa i de gran qualitat artística.


DECLARACIÓ D'INTENCIONS   Moltes persones que abans llegien amb assiduïtat em comenten que cada vegada tenen més problemes a l’hora de concentrar-se i gaudir de la lectura. Molts passem cada dia hores llegint i escrivint a través de pantalles grans i petites, però alguns hem vist com la nostra capacitat de llegir de forma “tradicional” s’ha vist seriosament afectada en els darrers anys.
Els darrers descobriments neurocientífics demostren que les “noves formes de llegir” propiciades per la tecnologia (especialment internet i les seves xarxes socials) estan modificant profundament el nostre cervell a nivell físic i funcional. Prestigiosos científics i futuròlegs ens alerten del procés i ens dónen les claus per a comprendre’l i –si volem- canviar-lo. El canvi es produeix a nivell individual, i això és el que el fa tant estimulant i ens empodera per a decidir què volem a partir d’ara. 

ANIMACIÓ A LA LECTURA   LECTORANT  té com a objectiu l'animació a la lectura. A partir d’un intens procés de recerca personal i de documentació sobre noves tecnologies i neurociència (amb les obres de l’autor Nicholas Carr com a punt de referència)  Eugenia González ha creat un show  que explora aquests processos de canvi i posa veu al que experimenten molts usuaris. L’espectacle és molt divertit i entretingut, a estones poètic i provocador, i convida a la reflexió. Ofereix una visió lúcida de la situació actual, però sobretot ofereix eines per a modificar la dinàmica en la que estem participant a nivell col.lectiu.

"Jo crec fermament que els ususaris també es mereixen tenir al seu abast aquest coneixement i tenir les eines per a triar quina relació volen amb la lectura, amb els llibres, amb les pantalles. En aquest cas el canvi és possible i es produeix a nivell individual, i això és el que el fa tant estimulant. Al cap i a la fi, això és la Cultura, oi? Coneixement que empodera, per a replantejar-nos la nostra vida i triar com la volem viure"

Eugenia González, creadora de LECTORANT

"LECTORANT" 

Gira 2019:

28 de març  Biblioteca Montcada i Reixac 

12 d'abril Biblioteca de Cambrils 

25 d'abril Biblioteca de Sentmenat

26 d'abril Biblioteca de Torelló

20 de maig Biblioteca de Rubí (gran èxit, segona actuació!)

20 de setembre Cooperativa de Montbrió del Camp

24 d'octubre Biblioteca de Vacarisses


2018: 

22 de gener   Biblioteca de Constantí ESTRENA! 

6 de febrer Biblioteca de Mataró

1 de març Biblioteca d'Amposta

16 de març Biblioteca de Creixell

23 de març Biblioteca de Rubí

14 de maig  Biblioteca de Manresa

17 de maig Biblioteca del Morell

14 de juny Biblioteca de Lleida

24 de setembre a Torredembarra

26 d'octubre Biblioteca de CastellbisbalVols programar LECTORANT? 

Truca o escriu, estic al vostre servei!


627 00 87 73 eugenia@eugeniagonzalez.com

Using Format