Eugenia González La Rosa presenta

“LECTORANT”

Espectacle teatral d’animació a la lectura adreçat a públic adult 

i representat en BIBLIOTEQUES

LECTORANT, un espectacle sobre com la lectura ens transforma

Eugenia González La Rosa ens presenta "Lectorant", un monòleg teatral creat per a ser representat en biblioteques i adreçat als amants dels llibres i la lectura.

"Lectorant" és una comèdia sobre com la tecnologia modifica els nostres hàbits lectors i fa que "llegir com abans" sigui cada dia més difícil per a moltes persones. Amb molt d'humor, voluntat divulgativa i una energia desbordant la protagonista ens portarà de viatge a les millors pàgines de la literatura universal, a les profunditats del nostre cervell i a les avingudes lluminoses dels temps moderns.

Si creus que la tecnologia és una meravella, però a estones voldries que el mòbil desaparegués de la teva vida, et convidem a "Lectorant", un cant d'amor a la Literatura, a la lectura...i a la vida real, que espera ser viscuda en primera persona.

Text, muntatge i interpretació: Eugenia González La Rosa
Durada: 55 minuts. Espectacle en castellà i català.
Adreçat a espectadors adults, majors de 16 anys.

Vols programar "Lectorant" al teu equipament? 

Aquí tens algunes dades pràctiques

PRESENTACIÓ  Proposem un espectacle teatral de petit format, creat especialment per a ser representat en biblioteques, adreçat als usuaris adults (+ de 16 anys) i que té com a objectiu l’animació a la lectura. L’ espectacle és un monòleg còmic amb tocs dramàtics creat i produït per Eugenia González La Rosa, actriu i narradora amb més de 20 anys d’experiència treballant en teatres i biblioteques. L’obra dura uns 55 minuts, té unes necessitats tècniques mínimes, està pensada especialment per a representar-se en l’espai de les biblioteques (a la mateixa sala de lectura o bé en un auditori o sala polivalent) i és una proposta novedosa i de gran qualitat artística.


DECLARACIÓ D'INTENCIONS Moltes persones que abans llegien amb assiduïtat em comenten que cada vegada tenen més problemes a l’hora de concentrar-se i gaudir de la lectura. Molts passem cada dia hores llegint i escrivint a través de pantalles grans i petites, però alguns hem vist com la nostra capacitat de llegir de forma “tradicional” s’ha vist seriosament afectada en els darrers anys.
Els darrers descobriments neurocientífics demostren que les “noves formes de llegir” propiciades per la tecnologia (especialment internet i les seves xarxes socials) estan modificant profundament el nostre cervell a nivell físic i funcional. Prestigiosos científics i futuròlegs ens alerten del procés i ens dónen les claus per a comprendre’l i –si volem- canviar-lo. El canvi es produeix a nivell individual, i això és el que el fa tant estimulant i ens empodera per a decidir què volem a partir d’ara. 

ANIMACIÓ A LA LECTURA Com no pot ser d'una altra manera, aquest espectacle que es representa en biblioteques té com a objectiu l'animació a la lectura. Durant l'espectacle representem i oferim fragments d'algunes obres clàssiques de la Literatura universal i posem l'accent en una de les veus amb més autoritat dins del camp de la futurologia, en Nicholas Carr. L’autor nord- americà, en els seus llibres “Atrapados. Cómo las máquinas se apoderan de nuestras vidas” i “Superficiales. ¿Qué está haciendo internet con nuestras mentes?”, ambdós editats per Taurus, ens dóna les claus per a entendre el procés de canvi en els hàbits lectors dels que parlem durant l'espectacle.  En contractar "Lectorant" treballem en col.laboració amb la biblioteca per a oferir documents relacionats amb l'espectacle i fer animació a la lectura entre el públic adult.

627 00 87 73 [email protected]
I si programes "Lectorant" i compres dues Hores del conte, 
t'oferim  descomptes importants en la segona Hora del conte. Informa't!

"LECTORANT" gira 2018

22 de gener 19h Biblioteca de Constantí ESTRENA! 

6 de febrer 19h Biblioteca de Mataró

1 de març 19h Biblioteca d'Amposta

16 de març 19h Biblioteca de Creixell

23 de març 19h Biblioteca de Rubí

14 de maig 12h Biblioteca de Manresa

17 de maig 19h Biblioteca del Morell

14 de juny 19h Biblioteca de Lleida

24 de setembre 17h a Torredembarra

26 d'octubre 19h Biblioteca de Castellbisbal

I ben aviat noves dates a prop de la teva localitat!

Using Format